Voimavarakeskeinen terapeutti Laura Tainio

Voimavarakeskeinen terapeutti, joka käyttää monia menetelmiä

Olen voimavarakeskeinen psykoterapeutti, pariterapeutti, perheterapeutti, taideterapeutti ja EMDR-traumaterapeutti. Sovellan työssäni myös kognitiivista terapiaa, traumaterapian työmenetelmiä ja logoterapiaa. Olen Valviran (Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto) terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisterissä.

Olen tehnyt toistakymmentä vuotta terapiatyötä niin yksilöiden kuin ryhmien kanssa, erityisesti  lasten ja nuorten kanssa jotka ovat kokeneet traumatisoivia asioita elämässään ja aikuisten, joiden elämän haavat ovat alkaneet kapeuttaa elämää ja vähentää toiveikkuutta.

Haluan auttaa sinua elämään täyttä elämää

Terapeuttina haluan olla avuksi, jotta voisit elää elämääsi niin, että se ilmentää syvintä sinua. Autan siinä, että vahvuutesi, luovuutesi, kykysi ja voimavarasi voivat tulla käyttöösi. Niiden avulla voit tehdä päätöksiä ja jäsentää elämäntavoitteitasi. Lisääntyvän ymmärryksen ja luottamuksen avulla voit saada vahvemman tunteen siitä, että hallitset elämääsi. Voit saavuttaa tasapainon menneisyytesi suhteen ja elää elämänmakuista, merkityksellistä ja täyttä elämää.

Uskon että ymmärtääkseen itseään ja elämäänsä ihminen tarvitsee toisen ihmisen, jonka läsnä olevassa vuorovaikutuksessa hän voi määritellä itseään suhteessa kokemuksiinsa ja ympäristöönsä. Uskon että tällainen terapiasuhde on tärkeä osa terapiaprosessia. Uskon myös, että jokaisella ihmisellä on kyvyt määritellä itselle tarkoituksellinen elämä ja kasvattaa taitojen ituja sellaisen elämän rakentamiseen. Joskus siihen tarvitaan apua ja tukea. Terapeutti toimii peilinä tässä prosessissa.

Etsimme yhdessä kykysi selviytyä

Terapiassa liikutaan sinun elämänkokemustesi maisemassa menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Tutkitaan niitä ajatuksia, uskomuksia, tunteita ja tarinoita joita sinulla on itsestäsi, läheisistäsi ja kokemuksistasi. Niitä jäsennetään tavalla, joka mahdollistaa muutoksen parempaan.

Luomalla tarinoita elämästämme kerromme samalla mikä meille on tärkeää ja arvokasta. Ihmiset eivät ole vain pulmien, vaikeuksien ja ongelmien täyttämiä ja saartamia. Meillä on aina tavoitteita ja haaveita, unelmia ja periaatteita, jotka ovat meille merkityksellisiä.

Olen voimavarakeskeinen terapeutti ja uskon, että meillä on kykyjä ja taitoja selviytyä. Sillä hetkellä kun ihminen on ahdistunut, kokenut paljon vastoinkäymisiä, pettymyksiä ja kaltoinkohtelua, taidot ovat usein kadonneet näkyvistä ja unohtuneet meistä.

Terapia on paitsi vaikeuden ja tuskallisten asioiden kohtaamista, myös niiden uudelleenjäsentämistä ja siitä tietoiseksi tulemista, miten olemme kaikesta huolimatta selviytyneet ja miksi.

Jos olet kiinnostunut terapiasta tai haluat kysyä jotain, ota yhteyttä. Voimme yhdessä löytää tien, miten pääset elämässä eteenpäin.

Jätä viesti, vaikka olisit epävarma, niin voimme keskustella tilanteestasi puhelimitse tai sähköpostilla. Se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään.

Terapiapalvelu Dialogos: Helsinki, Uusimaa ja Kanta-Häme

Toiminimeni on Terapiapalvelu Dialogos. Toiminta-alueeseeni kuuluvat Helsinki sekä tarpeen mukaan koko Uusimaa ja Kanta-Häme. Helsingissä vastaanottoni on Pikku-Huopalahdessa. Sinne on hyvät kulkuyhteydet niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineilläkin.
VARAA AIKA tai KYSY LISÄÄ.