Voimasteluharjoitus

Voimasteluharjoitus

Aamuinen voimastelu. Harjoitus aamun voimaannuttamiseksi

Varaa harjoitukseen pari minuuttia aikaa.

Kun heräät, päätä viettää hetki siirtyäksesi unen mailta pehmeästi tähän hetkeen. Sinun ei tarvitse avata silmiäsi, voit pitää silmäsi kiinni aluksi.

Hengitä muutama kerta tietoisesti niin että siirrät huomiosi siihen miten juuri nyt hengität niin että ikään kuin palautat hengityksesi tähän hetkeen, herätät hengityksesi tietoiseksi.

Seuraa hengitystäsi muutaman hengenvedon verran. Sinun ei tarvitse muuttaa tai säädellä hengitystäsi mitenkään, voit antaa sen olla samalla kun ikään kuin seuraat sitä vierestä.

Seuraavaksi laajenna huomiosi koko kehoosi niin että voit tuntea miten makaat patjalla varpaanpäistä päälakeen asti. Viivy tässä hetken. Katso millainen on asentosi, miltä kehosi tuntuu juuri nyt, mitä tunteita tai aistimuksia huomaat nyt.

Käänny rauhallisesti ja hitaasti selällesi. Vie kätesi pään yläpuolelle suorina. Työnnä käsiäsi kauas yläpuolellesi samalla kun kurkotat varpaanpäitäsi toiseen suuntaan. Jännitä koko keho. Tunne venytys. Oikaise koko keho koko sen pituudelta jänteväksi ja suoraksi koko matkalta. Voit pidättää hengitystä venytyksen ajan, jos se tuntuu sinusta juuri nyt hyvältä tai hengittää normaalisti.

Palauta kädet vartalon viereen ja päästä irti kurottamisesta ja venyttämisestä. Hetken aikaa huomioi venytyksen vaikutukset kehossasi.

Nyt hiero hetken aikaa kämmeniäsi yhteen niin että voit aistia kämmenpohjiesi lämpiävän hiukan. Vie sitten kämmenpohjat suljettujen silmäluomiesi päälle kupeiksi. Aisti kämmenten lämpö. Hitaasti avaa silmäsi kämmenkuppien takana ja katso hetken aikaa kämmeniisi. Sitten hitaasti, rauhallisesti ja tietoisesti vie kämmeniäsi pois- ja ylöspäin kasvoistasi niin että kokoajan seuraat katseellasi kämmeniäsi. Vie kämmeniäsi niin kauas kuin pystyt. Sitten laske kätesi kehosi viereen. Katso hetken kaukaisuuteen, kattoon tai senkin yläpuolelle. Lepää avarassa  katseessa hetki, muutaman hengityksen verran.

Vielä vie huomiosi hengitykseesi samalla kuin olet tietoinen koko kehostasi, voit kuvitella että ikään kuin koko hengittäisi.

Toivota itsellesi hyvää päivää.

Kommentoi harjoitusta tai kerro omista kokemuksistasi alla olevassa kommenttiruudussa. Olisi hienoa, jos voisit myös ehdottaa aiheita tuleviin kirjoituksiini. Kommenttitilaan jätetyt viestit tulevat näkyviin nettisivuille. Jos haluat, että viestisi tulee vain minun luettavakseni, kirjoita yhteydenottolomakkeelle.

No Comments

Post A Comment